Om mig

Jag heter Kristina Haraldsson. Under nästan hela mitt vuxna liv kämpade jag mot övervikt och jojo-vikt. Jag provade olika dieter, den ena konstigare än den andra. Jag provade pulver, soppor, tabletter. Jag provade att fasta. Jag gick ner i vikt varje gång. Men. Eftersom dessa metoder inte är hållbara och inte fungerar på lång sikt så gick jag varje gång också upp i vikt igen och ofta lite till. Så här höll jag på. Det var mycket energikrävande. Jag trodde att det var något fel på mig som inte kunde hålla vikten, att jag hade sämre karaktär än andra. 2007 lyckades jag i alla fall gå ner i vikt med hjälp av Viktväktarna. Men livet fortsatte ändå att vara en kamp mot mat och jag förstod inte vad som var fel eller ens att något var fel. Jag trodde att det var så här det skulle vara. 2009 läste jag ”Den hemlige kocken” av Mats-Eric Nilsson. Boken handlar om tillsatser i mat och i ”matliknande” produkter. Det blev början till en stor förändring och ett slags uppvaknande. Att mat är så mycket mer än kalorier. Vad var det egentligen jag gav min kropp?  Jag läste mer och mer om kvalitén på maten, näringsinnehåll och hur vi påverkas av det vi äter. Det här blev vändningen för mig. Näringsinnehåll och så lite kemi i maten som möjligt blev viktigare än kaloriinnehållet. Till slut kunde jag inte hålla emot min inre röst och 2015 påbörjade jag en utbildning till kostrådgivare hos Bergklint Education.  Jag fick min licens i december 2016. I januari 2017 registrerade jag mitt företag. 

Jag har tränat i hela mitt vuxna liv. Tidigare för att förbränna kalorier. Senare för att få lite egentid när barnen var små och nu äntligen för att det är roligt och skönt och jag mår så bra av det. Jag är numera också stolt instruktör hos Friskis och Svettis.

Nu har jag ett tryggt förhållande till mat och förstår varför jag mådde och agerade som jag gjorde. Med de kunskaper jag nu besitter vet jag varför och jag glöder för att dela med mig av min kunskap om mat och träning och vad det gör med oss både fysiskt och mentalt.

Jag är redo!  - Är du?

 

Copyright Kost och kropp